duminică, 6 octombrie 2013

e timpul de subiecte!

....cum ai descrie cuvantul fericire? sunt multe feluri prin care  sa il descrii. Orice om are momente de fericire si de tristete. Mai multe sau mai putin dar sunt. Aceste sentimente exista. Am inceput sa imi duc tot raul spre bine. Sau cel putin sa incerc sa fac asta. Am invatat ca dupa fiecare rau urmeaza si bine si dupa fiecare bine urmeaza si rau. Partea buna in momentul asta este ca eu sunt la faza buna. Gen acum raul se face in bine. Deci nu o sa fe o foaie negativista sau trista. O sa fie o foaie realista dar si draguta as putea spune....

Subiectul 1:( trait deja)

        Cum vezi dragostea? Dragostea e ceva de bine? sau e ceva de rau? Ei bine eu vad dragostea ca o completare a vietii. Sa iubesti o persoana inseamna  sa inveti sa faci sacrificii dar si sa inveti sa te bucuri de nebuniile iubirii. Atat partea de inceput , cat si partea de final( atunci cand exista una) au un rol important in viata , in fericire si in gandirea omului. Cand iubesti inveti sa razi  si sa plangi in acelasi timp, sa fii spontanta dar sa fii si linistita, sa faci sacrificii dar sa si accepti sacrificii. Atunci nu exista ea si el.. atunci exista ei... un singur intreg care incearca sa isi completeze jumatatile. Ce inseamna o despartire? Pai in termeni cat mai draguti si mai simpli am sa descriu despartirea astfel: Fiecare persoana in parte are o jumatate de inimioara inauntrul sau. Fiind o jumatate inseamna ca cealalta jumatate se afla la altcineva. Problema e alta. Chiar daca fiecare are o jumatate de inimioara asta nu inseamna ca toate jumatatile seamana intre ele. Unele sunt mai mari, altele mai mici, unele sunt mai rotunde, altele mai patrate si lista continua. Noi in viata incercam mai multe jumatati  pe care le fortam sa se potriveasca. Le taiem ca sa fie mai mici.. Le adaugam bucati ca sa fie mai mari . Aici gresim pentru ca astfel le distrugem forma initiala care la urma urmei e facuta pentru cineva anume. Asa se face ca in viata o inimioara are rani pana sa ajunga la starea ei normala.Dupa ce le fortam, si le ranim la un moment dat realizam ca nu facem bine si atunci are loc acea separare care noi o numim " despartirea dintr-o relatie" . Dar.. mereu exista si un dar.. in acest caz " dar-ul" e bun. Sunt persoane care nu isi forteaza jumatatea de inimioara si o gasesc pe cea potrivita din prima.
      Concluzia la acest subiect este ca trebuie sa fim mai atenti dar nici prea atenti ca fara sa inceram nu vom gasi jumatatea potrivita!

 Subiectul 2: (trait in prezent)


    Ce inseamna sa iti placa de cineva? Placutul pe cineva sta la baza iubirii. Sunt foarte putine cazuri atunci cand te indragostesti pe loc de persoana de langa tine. La inceput iti place cum arata. Te decizi sa intri in vorba cu acea persoana sau invers. Incepeti sa vorbiti banalitati dar care tie ti se par chiar dragute. Incetul cu incetul va dati drumu la gura si aflati niste lucruri pe care nu ati fi crezut ca le ve-ti auzi vreodata .Incep telefoanele si mesajele nonstop. Cuvintele dulci, intrebarile fara sens sau inteles, complimentele si lista continua. Apar zambetele acelea furate parca care se afiseaza pe fata persoanei cand primeste un mesaj de la celalta persoana( mesaj care il astepta cu nerabdare), apar gandurile nenumarate, intrebarile fara noima gen: "Oare acum se gandeste la mine? Oare il va deranja ce i-am scris? Ce va raspunde? Oara ma visat?" si etc... Deci cum spuneam mai sus.. acest "placut" poate da nastere la o iubire foarte frumoasa sau.. la o dezamagire. Aici depinde totul de norocul fiecaruia. Deci dragilor aveti grija de cine va place si daca chiar vreti sa ii spuneti asta. La fel ca la subiectul unu daca nu incerci nu vei stii niciodata.
      Concluzia? Concluzia este ca daca este dat sa se intample ceva atunci se va intampla!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu