sâmbătă, 29 iunie 2013

fragment

                         "A doua zi doi barbati urcasera binecunoscuta vale ce ducea la Castle Boterel la biserica din East Endelstow.Cand inmormantarea se sfarsi si toti parasisera cimintirul  ce parea o simpla pajiste,cei doi coborara agale treptele spre cripta familiei Luxellian, pe sub boltele joase ,incrucisate pe care le privisera si alta data , si care acum erau luminate la fel ca si atunci. In noua firida a criptei se vedea un sicriu destul de nou, dar cu luciul cam stins si un altul si mai nou, stralucitor si fara pata.
               In dreptul celui de al doilea se zarea silueta mohorata a unui barbat,ingenuncheat pe pardoseala jilava,cu trupul prabusit peste cosciug,cu mainiile impreunate parand a se fi lasat cu totul prada durerii. Era inca tanar,poate mai tanar ca Knight si chiar si asa cum sta acum, se vedea cat de zvelt si bine legat ii era trupul.Murmura o rugaciune si nu-si dadea seama ca cei doi stateau doar la cativa metri mai incolo.
              Knight si Stephen mai facusera cativa pasi si se oprira in locul unde statusera candva alaturi de Elfride cand se intalnisera toti trei acolo, inainte ca ea sa se fi cufundat in tacere, asemeni stramosilor ei , si sa-si fi inchis  pe vecie ochii ei albastri ,luminosi.Abia atunci zarira in lumina tulbure, trupul ceui ingenuncheat.Knight isi dadu indata seama ca omul indoliat era lordul Luxellian, sotul vaduv al Elfridei.
            Intelesesera ca erau de prisos in acel loc. Knight il prinsese pe Stephen spre iesire, si se retrasera amndoi la fel de linistit precum venisera.
      -Sa mergem, spuse el cu glasul sugrumat.N-avem ce cauta aici. Inaintea noastra e altul,mai aproape de ea decat noi!
        Si,unul langa celalalt,pornira pe drumul de intoarcere spre Castle Boterel,in josul vaii linistite, cenusii."

 "Doi ochi albastri"-Tomas Hardy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu