sâmbătă, 12 martie 2011

Ceva ineregula. (capitotolul 1 din" Soarele topeste Gheata"

Era frig. Era foarte frig afara. Ningea iar vantul rascolea in jur.O singura persoana mergea pe strada alunecoasa.Era imbracata din cap pana in picioare, cu haine groase si inchise, doar ochii i se zareau.Doi ochii marii, de sticla albastri ca cerul si marea impletite impreuna.In umbra acestora se vedea tristete, o tristete umbrita de un zambet suav. Mergea repede in viscolul de afara indreptata parca spre nicaieri.Luminile caselor se estopau incet, stingandu`se una cate una.Fata s-a oprit in fata unei case mici cu vopseaua cojita pe la colturi si incarcata de zapada. In fata casei se afla o mica pisica alba si pufoasa ce nu o deosebeai de zapada ce stapanea acel teritoriu.
- Aici erai! Betty ti`am spus sa nu iesi din casa , e frig pis pis.
Batrana se apleaca si ia pisica in brate.Cu minile vinete de la frig scote o cheie mica si ruginta si deschide usa.Se aude un scartait care ar fi speriat pe oricine, insa pisica se uita cu aceasi ochi mari la stapana sa,obisnuita parca cu asemenea zgomot.E Intuneric in casa.Incet si cu o miscare suava batrana aprinde lumina. O lumina pala ce lumineaza un mic fotoliu langa un semineu.Mobila e toata roasa de molii si veche.Batrana se duce si pune micul rotocol de pisica pe fotoliu.Incepe sa isi dea jos din multitudinea de haine.Ramane intr`o rochita lunga pana in pamant si cu un baticut subtirel pe cap.Se pare ca batranica nu era decat o fetita .O fetita de 17 ani.Se apropie de semineu si aprinde 3 bete ce stau acolo parasite.Fata se apropie de fotoliu si se aseaza scotand un oftat uitat si izolat parca in ea.Pisica sare in bratele ei si incepe sa toarca stiind exact ce va urma.
-Tare smechera mai esti micuto! ma astepti frumos si mereu te asezi in bratele mele si imi daruiesti iubirea ta.Vrei sa stii ce ti`am adus azi nu? Ei bine uite!
Si scoate din buzunarul hainei o sticluta cu lapte si ii da acesteia sa bea.
Pisica ca si cum ar comunica cu ea se uita in sus si incepe sa toarca si mai tare.Scena este frumoasa dar in acelasi timp infioratoare. Cum a ajuns aceea fata asa? .
-Betty am sa iti spun povestea unei fetite care a inceput cu multi ani in urma , cand totul parea a fi roz si frumos.Era o zi ploiasa de primavara. O zi ca oricare alta pentru totii. Insa pentru o femeie era o zi speciala, astazi tocami nascuse o fetita.O fetita frumoasa si mica , mica ca o pisica, cam asa ca tine.Toata lumea era fericita.Si inca ce fericire un nou suflet sa decis sa coboare pe pamant. Acum erau o familie implinita, cu un tata o mama si doua fete superbe. Totul parea perfect insa ca deobicei ceva trebuia sa strice aceea perfectiune. Multe lucruri nu se stiu pana la o anumita varsta. Insa ceva neplacut s`a intamplat dupa 3 ani de cand se nascuse ea, Raya.

2 comentarii:

  1. Felicitari!!! bine lucrat tine-o tot asa si s-ar putea sa devii o mica scriitoare fii perseverenta si ai grija la gramatica si la semnele de punctuatie...

    RăspundețiȘtergere